07 stycznia 2011

Jakiej czekolady używamy

       
Do swoich fontann używam najlepszej czekolady dostępnej na rynku.  Jest to belgijska firma Barry Callebaut. Jedna z największych producentów produktów czekoladowych na świecie. 

 
No a któż się nie zna się lepiej na czekoladzie niż Belgowie?  

Opracowali recepturę specjalnej czekolady w pastylkach do fontann tak, aby była idealnie płynna po rozpuszczeniu, nie ma potrzeby dodawania do niej oleju (do zwykłej czekolady jest taka potrzeba, aby ja upłynnić i nie uszkodzić/przepalić fontanny). 
A co najważniejsze zawiera więcej masła kakaowego niż zwykła czekolada.



Czekolada do fontann przybiera różne smaki. Obok tych najbardziej klasycznych tj. mlecznych, deserowych i białych są takie czekolady jak:



           - pomarańczowa
           - truskawkowa
           - limonkowa
           - miodowa
           - karmelowa
           - cappuccino